De Tachtigers: roes, roem ruzie. Literair programma in Salon Saffier

Literair theater Salon Saffier in Utrecht wijdt in februari een drietal dagen aan de de Beweging van Tachtig en haar directe nazaten. Er is aandacht voor enkele prominente schrijvers die de kern van deze artistieke beweging vormden, waarbij de focus ligt op hun leven, hun schrijfkunst en het belang van hun verdiensten voor de Nederlandse literatuur. […]

Literair theater Salon Saffier in Utrecht wijdt in februari een drietal dagen aan de Beweging van Tachtig en haar directe nazaten. Er is aandacht voor enkele prominente schrijvers die de kern van deze artistieke beweging vormden, waarbij de focus ligt op hun leven, hun schrijfkunst en het belang van hun verdiensten voor de Nederlandse literatuur.

Op vrijdag 10 februari interviewt Ed Figee filosoof Charles Vergeer over Willem Kloos en zijn vrienden. Dichter Simon Mulder verzorgt de tekstvoordracht. (Meer informatie en reserveren hier.)

Frederik van Eeden en kompanen staan centraal op zaterdag 11 februari, wanneer Van Eeden-biograaf Jan Fontijn zal spreken over de veelzijdige Tachtiger, met behulp van autenthiek beeld- en geluidsmateriaal. (Meer informatie en reserveren hier.)

Op de laatse dag, zondagmiddag 12 februari, laten Dick van Halsema en Marco Goud hun licht schijnen op respectievelijk J.H. Leopold en P.C. Boutens. De tekstvoordracht wordt verzorgd door actrice Ingeborg Uyt den Boogaard. (Meer informatie en reserveren hier.)

Lees ook:  Scandinavische zomer: Phedra (1883) van Herman Bang

Aanvangstijd op de eerste twee avonden is om 20.15 uur. Het zondagmiddagprogramma begint om 15.00 uur. Lokatie: Herenstraat 29 (poort tussen 27 en 33), Utrecht. Toegang: 17,00 euro per avond; de hele serie kost 45 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *