Elsschots ‘Villa des Roses’ als film op Canvas

Zaterdag 11 juli, tegen middernacht, om 23:45 uur, begint — althans volgens de programmering van het tweede publieke, Nederlandstalige Belgische televisienet Canvas — de uitzending van de verfilming, uit 2002, van de roman Villa des Roses (1913), de eerst uitgekomen roman van de Vlaamse schrijver Willem Elsschot die bij de burgerlijke stand geregistreerd stond als Alfons de Ridder (1882-1960). […]

Zaterdag 11 juli, tegen middernacht, om 23:45 uur, begint — althans volgens de programmering van het tweede publieke, Nederlandstalige Belgische televisienet Canvas — de uitzending van de verfilming, uit 2002, van de roman Villa des Roses (1913), de eerst uitgekomen roman van de Vlaamse schrijver Willem Elsschot die bij de burgerlijke stand geregistreerd stond als Alfons de Ridder (1882-1960).
De duur van deze Belgisch-Luxemburgs-Brits-Nederlandse coproductie bedraagt zo’n 115 minuten, dat wil zeggen dat het allang zondag is als de film de aftiteling heeft bereikt. In dit drama in beelden van Frank Van Passel (*1964) zien we onder meer Julie Delpy, Shaun Dingwall en Harriet Walter, Jan Decleir en Dora van der Groen.
Nadere gegevens en foto’s uit de film vindt u hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *