High tea met Elisabeth Couperus

Ter gelegenheid van het verschijnen van ‘Dienstbaar tot het einde. Brieven van en aan Elisabeth Couperus-Baud 1923-1958’ organiseert uitgeverij Prominent een high tea op zondag 5 juni 2016 van 15.00-17.00 uur in Den Haag. Elisabeth Couperus-Baud (1867-1960) was zonder meer de belangrijkste vrouw in het leven van Louis Couperus. Zij was zijn nichtje, echtgenote, secretaris en ten slotte weduwe, ‘dienstbaar tot het einde’. Maar wie was zij echt? Hoe heeft zij Couperus’ literaire nalatenschap beheerd en hoe klonk haar stem op papier? Dankzij deze correspondentie, die nu voor het eerst in druk verschijnt, kunnen we ons daar een beeld van vormen.

~ Persbericht ~

Ter gelegenheid van het verschijnen van Dienstbaar tot het einde. Brieven van en aan Elisabeth Couperus-Baud 1923-1958 organiseert uitgeverij Prominent een high tea op zondag 5 juni 2016 van 15.00-17.00 uur in Den Haag.

Elisabeth Couperus-Baud (1867-1960) was de belangrijkste vrouw in het leven van Louis Couperus (1863-1923). Zij was zijn nichtje, echtgenote, secretaris en ten slotte weduwe, ‘dienstbaar tot het einde’. Maar wie was zij echt? Hoe heeft zij de literaire nalatenschap beheerd en hoe klonk haar stem op papier? Dat komen we te weten uit haar brieven, die nu voor de eerste maal in druk verschijnen.

De high tea (thee van Betjeman, sandwiches, hartige hapjes, soepje, scones en zoete lekkernijen) zal feestelijk worden omlijst met een lezing door dr. H.T.M. van Vliet, gerenommeerd Couperus-kenner en bezorger van de correspondentie van Elisabeth. Hij zal de eerste twee exemplaren van Dienstbaar tot het einde aanbieden aan mevrouw Catherine Wijnands en de heer Paul van Hecking Colenbrander, beiden geparenteerd aan de familie Couperus-Baud. Zij zullen een openhartige causerie voeren over Elisabeth, haar familieachtergrond en natuurlijk Louis Couperus. De high tea vindt plaats in de Couperiaanse ambiance van het Carlton Ambassador Hotel aan de Haagse Sophialaan, de statige laan waar Elisabeth als meisje heeft gewoond.

Lees ook:  Fin-de-siècle varia

Deelname aan de unieke high tea kost 49,50 euro, inclusief exemplaar van Dienstbaar tot het einde ter waarde van € 19,90. Aanmelden, liefst vóór 20 mei, door overmaking van 49,50 euro op NL50 ASNB 0709 258151 ten name van Uitgeverij Prominent Baarn, onder vermelding van ‘high tea’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *