Impressionisten voor recordbedragen geveild

Een grote hoeveelheid impressionistische en moderne kunst is maandagavond voor een recordbedrag van 88,9 miljoen pond (121,4 miljoen euro) onder de hamer gegaan bij het Londense veilinghuis Sotheby’s. Dat heeft het veilinghuis dinsdagochtend gemeld. […]

Een grote hoeveelheid impressionistische en moderne kunst is maandagavond voor een recordbedrag van 88,9 miljoen pond (121,4 miljoen euro) onder de hamer gegaan bij het Londense veilinghuis Sotheby’s. Dat heeft het veilinghuis dinsdagochtend gemeld.
Het topstuk op de veiling was het portret ‘Jeanne Hébuterne (met hoed)’ dat Amedeo Modigliani in 1919 schilderde. Na een verhitte bieding, waarbij de prijs soms met halve miljoenen tegelijk omhoog ging, hamerde de veilingmeester af op 16,4 miljoen pond (22,4 miljoen euro).
‘De schilder en zijn model’ van Pablo Picasso uit 1963 ging uiteindelijk voor 10,1 miljoen euro weg, terwijl ‘De wedrennen in Auteuil’ uit 1901 van dezelfde schilder voor 3,5 miljoen euro werd afgehamerd.
Het schilderij ‘Visser met blauwe vis’ (1912) van Lyonel Feininger ging voor 5,7 miljoen euro naar een nieuwe eigenaar, het hoogste bedrag dat ooit voor een werk van de Amerikaan werd neergeteld.

Lees ook:  Alweer een kunstwerk van Edvard Munch uit galerie in Oslo gestolen

Bron: ANP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *