Janine Jansen speelt zondagavond Tsjajkovski’s opus 35 op Arte

Janine Jansen met de Deutsche Radio Philharmonie. Foto: Karin Puslat (SR)Op dinsdag 6 maart hebben we in dit tijdschrift ruimschoots aandacht besteed aan het Vioolconcert van de Russische componist Pjotr Iljitsj Tsjajkovski (1840-1893). Indien u enige interesse heeft voor dat, in tal van opzichten onvergankelijke, vioolconcert uit 1878, is het wellicht een zeer goede gedachte zondagavond om 19:00 uur de Frans-Duitse cultuurzender ARTE-televisie in te schakelen. De vermaarde Nederlandse  Janine Jansen speelt dan dat bewuste opus (nr. 35 in D grote terts) samen met de Deutsche Radio Philharmonie — een samenvoeging van de orkesten van de Saarländische Rundfunk en het ensemble van Radio Kaiserslautern. Het concert met Janine Jansen, gegeven op 23 september van dit jaar in de Saarbrücker Congresshalle, was de start van het eerste seizoen van dit ‘nieuwe’ orkest.
Janine Jansen, die inmiddels alweer een decennium lang gast is op vele vooraanstaande concertpodia ter wereld, bespeelt haar Barrere, een viool van Antonio Stradivari uit 1727.
Deze opname, die 43 minuten duurt, is een productie van de Saarländische Rundfunk.
Herhalingen zullen worden uitgezonden op donderdag 29 november, in de ochtend om 08:00 uur en op woensdag 12 december, op hetzelfde dagkriekentijdstip.
__________
Afbeelding: Janine Jansen met de Deutsche Radio Philharmonie. Foto: Karin Puslat (SR).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *