Mahlers Negende woensdagavond vanaf de Proms op BBC Radio 3

Dirigent Ilan Volkov in actie tijdens een repetitieIn het kader van de omvangrijke reeks BBC Promenadeconcerten in de zomer van 2007 is op woensdag 1 augustus, ’s avonds de beurt aan Gustav Mahler, wiens Negende Symfonie zal worden gespeeld. Het Prom-concert, dat traditiegetrouw in de Londense Albert Hall zal worden gepresenteerd, is rechtstreeks te beluisteren via de radiozender BBC 3.
Het programma begint om 20:30 uur en duurt tot 22:45 uur. Er zal dus nog enige tijd over zijn. Afgezien van het gebruikelijke programma Twenty Minutes, dat de pauze vult tussen 20:45 en 21:05 uur, wordt voor de onderbreking een werk van Gÿorgÿ Kurtag uitgevoerd, dat hooguit een kwartier kan duren. Wetende echter dat er ook altijd iemand vanuit een loge in een Albert Hall commentaar met toelichting geeft, zal die duur nog korter zijn.
Na de pauze kunt u luisteren naar de, bijna anderhalf uur durende, Negende Symfonie van Mahler, waarover u hier, in deze berichten reeds naders heeft kunnen lezen op woensdag 10 januari 2007 in een artikel met achtergrond-informatie en een deels technische toelichting op het muzikale gebeuren. Die bijdrage heeft als titel Mahlers Negende: vaarwel aan een leven en aan een cultuurtijdperk.
De uitvoerenden aanstaande woensdag zijn het BBC Scottish Symphony Orchestra; dirigent is Ilan Volkov. De website met informatie over de Prom-concerten van de BBC meldt dat een toelichtende tekst vanaf een uur voor aanvang van het concert beschikbaar zal zijn, zoals dat bij de BBC te doen gebruikelijk is. Wat bent u als lezer van deze berichten dan toch eigenlijk bevoorrecht: zo uitgebreid als hier zult u via die BBC-site niet worden geïnformeerd.
__________
Foto: dirigent Ilan Volkov in actie tijdens een repetitie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *