Nabucco

De helft van het aantal voorstellingen van het muziekdrama Nabucco van Giuseppe Verdi (1813-1901) — waarmee De Nationale Reisopera in de maanden januari en februari twaalf theaters in even zovele steden in ons land aandoet — zit erop. Een uiterst stormachtig succes oogst deze oncoventionele enscenering, waarin diverse dicataturen met hun vervolging, deportatie en destructiedrift jegens Joden zijn samengesmolten. Er wordt op zeer hoog niveau gezongen en gemusiceerd onder leiding van William Lacey.
Meer over deze opera is te vinden in een artikel op de enigszins aan dit cultuurweblog gelieerde site die zich beperkt tot alles wat betrekking heeft op het fenomeen muziekdrama.

De helft van het aantal voorstellingen van het muziekdrama Nabucco van Giuseppe Verdi (1813-1901) — waarmee De Nationale Reisopera in de maanden januari en februari twaalf theaters in even zovele steden in ons land aandoet — zit erop. Een uiterst stormachtig succes oogst deze oncoventionele enscenering, waarin verschillende dicataturen in de loop der zesentwintig laatste eeuwen, met de nadruk op de twintigste, met hun beleid van vervolging, deportatie en tevens extreme destructiedrift jegens Joden zijn samengesmolten. Er wordt op zeer hoog niveau gezongen en gemusiceerd onder leiding van William Lacey.
Meer over deze opera is te vinden in een artikel op de, toch enigszins aan dit cultuurweblog gelieerde, site die zich beperkt tot alles wat betrekking heeft op het fenomeen muziekdrama.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *