Nog meer Darwin

Het zal dit jaar nog wel even over ons worden uitgestort: Darwin en zijn evolutieleer, de man en zijn leven, zijn Grote Reis, de opgedane ervaringen en zijn conclusies. De Duitse auteur Jürgen Neffe, die eerder furore maakte met een briljante Einstein-biografie, heeft de tocht van Darwin verleden jaar zelf gemaakt en zich daarbij verdiept in zoveel mogelijk van al hetgeen waarmee die hem voorafgaande reiziger in de negentiende eeuw werd geconfronteerd. Het resultaat in boekvorm is meer dan alleen een biografie over Charles Darwin. We hopen daar binnenkort op dit web op terug te kunnen komen.
Vanavond is er op Nederland 2, om 22:55 uur, een EO-uitzending over Darwin en de Evolutieleer. Hoe ziet het er nu — 200 jaar na diens geboorte, en twee millennia na Christus — met de opvattingen over schepping en evolutie uit? De orthodoxen willen er nog steeds niet aan dat de wereld aan verandering onderhevig is, en wij mensen eveneens.

Het zal dit jaar nog wel even over ons worden uitgestort: Darwin en zijn evolutieleer,  de man en zijn leven, zijn Grote Reis, de opgedane ervaringen en zijn conclusies. De Duitse auteur Jürgen Neffe, die eerder furore maakte met een briljante Einstein-biografie, heeft  de tocht van Darwin verleden jaar zelf gemaakt en zich daarbij verdiept in zoveel mogelijk van al hetgeen waarmee die hem voorafgaande reiziger in de negentiende eeuw werd geconfronteerd. Het resultaat in boekvorm is meer dan alleen een biografie over Charles Darwin. We hopen daar binnenkort op dit web op terug te kunnen komen.
Vanavond is er op Nederland 2, om 22:55 uur,  een EO-uitzending over Darwin en de Evolutieleer. Hoe ziet het er nu — 200 jaar na diens geboorte, en twee millennia na Christus — met de opvattingen over schepping en evolutie uit? De orthodoxen willen er nog steeds niet aan dat de wereld aan verandering onderhevig is, en wij mensen eveneens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *