Peter George d’Angelino Tap in drie Haagse musea en het Atrium

Kies zeven schilderijen van de vergrijsde Mesdag en zeven van de kleurige Van Gogh, neem de vormen van zeven tekeningen van Carel de Nerée tot Babberich [1] die de mode van het Belle Epoque vastlegde, en laat je daardoor inspireren voor een haute-couture-collectie van 21 japonnen. Dat is wat ontwerper Peter George d’Angelino Tap deed voor de tentoonstelling in het Panorama Mesdag. […]

Image3– Persbericht –

Kies zeven schilderijen van de vergrijsde Mesdag en zeven van de kleurige Van Gogh, neem de vormen van zeven tekeningen van Carel de Nerée tot Babberich [1] die de mode van het Belle Epoque vastlegde, en laat je daardoor inspireren voor een haute-couture-collectie van 21 japonnen.

Dat is wat ontwerper Peter George d’Angelino Tap deed voor de tentoonstelling in het Panorama Mesdag. Titel van deze tentoonstelling is ‘Chansons Grises’, naar een serie liederen uit deze tijd van Reynaldo Hahn op teksten van Paul Verlaine.

Verschillende Haagse culturele instellingen herdenken dit jaar de 100ste sterfdag van Hendrik Willem Mesdag en de 125ste sterfdag van Vincent van Gogh. Deze samenwerking vindt plaats in het kader van het Mesdagjaar. In het Louis Couperus Museum is werk van Peter George d’Angelino Tap te zien onder de titel ‘Poèmes Pourpres’, waarbij de gedichten van Couperus en Verlaine geborduurd zijn op stoelen. Als je in zo’n stoel plaatsneemt, hoor je de muziek en lees je een gedicht.

Museum De Mesdagcollectie toont het Mesdag- en Van Gogh-servies dat Peter George ontwierp. In het Atrium van het stadhuis is op 21 november de presentatie van de Chansons Grises waarbij modellen de 21 creaties showen die daarna in Panorama Mesdag te zien zijn.

Lees ook:  Gestolen doek Van Gogh teruggevonden

De drie tentoonstellingen in de musea openen alle op 17 oktober 2015. De presentatie in het Atrium vindt plaats op 21 november 2015. Tickets voor de presentatie zijn hier te bestellen.
______________
[1] Onze medewerker Sander Bink publiceerde op rond1900.nl veelvuldig over deze fascinerende kunstenaar. Lees zijn bijdragen hier. Of koop zijn boek over een bijzondere en onderbelicht gebleven vriendschap uit de kunstgeschiedenis van het Haagse fin de siècle: die tussen kunstenaar Carel de Nerée tot Babberich en schrijver Henri van Booven.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *