Placido Domingo een hele avond in de ether via NDR Kultur

De tenor Placido Domingo (rechts) in de rol van OtelloVier decennia muziek via de menselijke stem
Op zaterdag 19 mei 2007, zal ’s avonds reeds vanaf 19:20 uur een radio-uitzending worden gerealiseerd, rechtstreeks uit de Wiener Staatsoper, ter gelegenheid van het jubileum van de tenor Placido Domingo, die inmiddels veertig jaar op de opera-bühne en het concertpodium staat, aanvankelijk alleen als zanger, doch sedert inmiddels alweer flink wat jaren eveneens als dirigent. Deze langdurige jubileumuitzending, die staat aangekondigd tot middernacht, is te horen via de Duitse radiozender NDR Kultur. Maar dat is inclusief een Placido Domingo Special, die in aansluiting op het rechtstreekse gebeuren vanuit Wenen via de ether zal pogen ook uw toestel te bereiken.

Het orkest van de Wiener Staatsoper zal worden gedirigeerd door Seji Ozawa, welk ensemble zal worden ondersteund door andere solisten. Uitgevoerd zullen worden fragmenten uit twee grote muziekdrama’s: Die Walküre, het tweede deel uit de tetralogie Der Ring des Nibelungen van Richard Wagner (1813-1883), en het muziekdrama Otello van Giuseppe Verdi (1813-1901) naar het gelijknamige drama van William Shakespeare (1564-1616), gecomponeerd in 1887. In deze opera heeft Placido Domingo ook geschitterd in de verfilming door Cannon, die tegelijkertijd werd gepresenteerd met de nieuwe geluidsdrager-versie uit 1987 , welke indertijd immers alleen nog uit langspeelplaten en muziekcassettes bestond. Daarbij gaat het om een uitvoering in het inmiddels fameuze, zo niet legendarische, Milanese operahuis La Scala.

*****

Afbeelding
De tenor Placido Domingo (rechts) in de rol van Otello, links Justino Diaz als Iago in de jubileum-uitvoering van 1987, in de Milanese Scala. (Foto van Cannon Films Inc.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *