Romeo et Juliette van Charles Gounod in NTR Podium

In de reeks December Operamaand van het programma NTR Podium wordt via Nederland 2-tv vroeg in de middag van 5 december de registratie vertoond van een uitvoering door de Nederlandse Opera van het muziekdrama Romeo et Juliette uit 1867 van Charles Gounod (1818-1893). Voordat ‘het doek opgaat’ wordt een uitgebreide toelichting gegeven en krijgen degenen die om 13:00 uur hun televisietoestel hebben aangezet ook nog beelden van de repetities en (delen uit) interviews met de makers. […]

In de reeks December Operamaand van het programma NTR Podium wordt via Nederland 2-tv vroeg in de middag van 5 december de registratie vertoond van een uitvoering door de Nederlandse Opera van het muziekdrama Romeo et Juliette uit 1867 van Charles Gounod (1818-1893). Voordat ‘het doek opgaat’ wordt een uitgebreide toelichting gegeven en krijgen degenen die om 13:00 uur hun televisietoestel hebben aangezet ook nog beelden van de repetities en (delen uit) interviews met de makers. De beide solisten Ismaël Jordi en Lyubov Petrova spelen hun rollen niet in Verona, zoals dat in het oorspronkelijke verhaal van William Shakespeare (1564-1616) het geval was, maar tijdens de oorlog in Bosnië, waarmee nogmaals wordt bevestigd dat niet alleen het thema in theorie, doch evenzeer in de praktijk, van alle tijden is. De instrumentale begeleiding wordt verzorgd door het Residentie Orkest onder leiding van Mark Minkowski.
Meer over deze opera is te vinden in een artikel dat ik op de site Tempel van het Muziektheater heb geplaatst op 9 mei 2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *