Sibelius’ Derde Symfonie in ‘Podium’ op NL 2

De NPS zendt op donderdag 9 juli als laatste onderdeel van het avondprogramma — en overgaand in de nacht op vrijdag 10 juli — via Nederland 2 in een aflevering van het kunstenprogramma Podium een uitvoering van de Derde Symfonie van Jean Sibelius. De Radio Kamer Filharmonie wordt geleid door Kenneth Montgomery. Het betreft een opname, gemaakt in het Amsterdamse Concertgebouw in het kader van een concert tijdens de Zaterdagmatinee. […]

De NPS zendt op donderdag 9 juli als laatste onderdeel van het avondprogramma — en overgaand in de nacht op vrijdag 10 juli — via Nederland 2 in een aflevering van het kunstenprogramma Podium een uitvoering van de Derde Symfonie van Jean Sibelius. De Radio Kamer Filharmonie wordt gedirigeerd door Kenneth Montgomery. Het betreft hier een opname, gemaakt in het Amsterdamse Concertgebouw in het kader van een  concert tijdens de Zaterdagmatinee.
Hoewel sommige programmagidsen melden dat het om een uitvoering van 19 mei 2008 gaat, waag ik dat te betwijfelen, aangezien deze zelfde dirigent met datzelfde ensemble deze Sibelius-symfonie een jaar tevoren in dat  zaterdagprogramma in dezelfde concertzaal heeft opgenomen. De uitzending daarvan werd gerealiseerd in de vroege nachtelijke uren van 19 op 20 mei verleden jaar. Ik durf er in ieder geval wel van uit te gaan dat ergens ‘onderweg’ van de redactie van de Matinee naar de lezer van de gids iemand een steek heeft laten vallen, maar dat doet geen steek af aan de kwaliteit van de compositie, de dirigent of het ensemble, en al evenmin van de unieke entourage.
Op 1 juli is op deze eigenste site een artikel geplaatst over Leven en Werk van deze unieke Finse componist.
Een uitgebreide toelichting op Jean  Sibelius’ Derde Symfonie kan men vinden op de muzieksite Tempel der Toonkunst in een bijdrage van zondag 18 mei 2008.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *