Strauss’ Rosenkavalier rechtstreeks vanuit Hamburgische Oper

Zondag 18 november, ’s middags om 16:55 uur, schakelt de Duitse radiozender NDR Kultur over naar de Hamburgische Staatsoper — en deze uitzending zal tot ongeveer 21:00 uur duren — voor een rechtstreekse uitzending van Der Rosenkavalier (1909/10) opera van Richard Strauss (1864-1949). De première was op 26 januari 1911 in het Königliche Opernhaus te Dresden. Zie daartoe een foto van de eerste uitvoering in onze bijdrage op dit net van zondag 24 juni van dit jaar. De regie was toen in handen van de later zo ‘legendarisch’ geworden Max Reinhardt.
De uitvoering in Hamburg wordt geleid door de vaste dirigent van de Philharmoniker Hamburg, de van oorsprong Australische Simone Young (geboren 1961), die tevens Generaldirektor is van het inmiddels 380 jaar oude instituut.
Vanzelfsprekend wordt daarbij gezongen door solisten van naam en door het Koor van de Staatsoper Hamburg. De vaste balletgroep van deze instelling, die zeker ook van de partij zal zijn, zal bij deze radio-uitvoering niet oogstrelend kunnen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *