Tentoonstelling art nouveau op Europeana

Europeana is een groots opgezette portal voor het gedigitaliseerd Europees cultureel erfgoed. Met inmiddels meer dan twaalf miljoen(!) digitale objecten in de database raak je er niet snel op uitgekeken. Om het project meer bekendheid te geven bij het brede publiek organiseert Europeana een aantal digitale tentoonstellingen, onder andere over art nouveau. […]

Europeana is een groots opgezette portal voor het gedigitaliseerd Europees cultureel erfgoed. Met inmiddels meer dan twaalf miljoen(!) digitale objecten (tekeningen, foto’s, archieven, kranten, dagboeken, geluidsfragmenten, video’s, enzovoort) in de database raak je er niet snel op uitgekeken.

Om het project meer bekendheid te geven bij het brede publiek en de gigantische hoeveelheid informatie gemakkelijker te ontsluiten organiseert Europeana een aantal digitale tentoonstellingen.

Het onderwerp van de aankomende digitale expositie is ‘art nouveau in Europa’. Ongeveer tachtig objecten worden gegroepeerd in thema’s gepresenteerd, begeleid door korte teksten.

Vanaf eind september is de tentoonstelling op de website beschikbaar. Ter gelegenheid hiervan organiseert Europeana een drietal seminars over art nouveau in Brussel, Torun (Polen) en Riga.

Lees ook:  ‘Ad Astra’ van Axel Gallén: twee versies van één schilderij

Het seminar in Brussel vindt plaats op 30 september om 15.00 uur, in het door Victor Horta ontworpen Stripmuseum (Zandstraat 20). Tijdens het evenement houdt prof. dr. Werner Adriaenssens een lezing over art nouveau in Europa. Daarna volgt er een discussie over het belang van het digitaliseren van onze cultuur.

Het evenement is gratis toegankelijk, maar als u de studiedag wilt bijwonen, dan wordt een e-mail aan de organisatoren op prijs gesteld (marcomms@europeana.eu).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *