Van de Tachtigers naar het Feest der Poëzie

Simon Mulder, dichter en voordrachtskunstenaar, geeft in een theatrale lezing met zelden vertoond video- en audiomateriaal, poëzievoordracht en een unieke likeur zijn visie op de Beweging van Tachtig. Ook worden enkele liederen op gedichten van de Tachtigers van componisten als Diepenbrock, Dresden en Tusschenbroek ten gehore gebracht. […]

– Persbericht –

Van de Tachtigers naar het Feest der Poëzie
Een theatrale collage voor alle zintuigen

Jacques Perk, Willem Kloos, Herman Gorter, Lodewijk van Deyssel, Frederik van Eeden – de Tachtigers, de generatie dichters die rond 1880 het aangezicht van de Nederlandse literatuur geheel veranderde. Wie waren ze? Wat dreef ze? Wat schreven ze? En ook: wat dachten ze van elkaars werk, hoe werden hun boeken gedrukt, wat aten en dronken ze, en hoe klonken ze?

Simon Mulder, dichter en voordrachtskunstenaar, geeft in een theatrale lezing met zelden vertoond video- en audiomateriaal, poëzievoordracht en een unieke likeur een antwoord op deze vragen. Met Stichting Feest der Poëzie organiseert hij poëzie- en muziekavonden, geeft hij het handgemaakte poëzieperiodiek Avantgaerde uit en bevordert hij de klassieke voordrachtskunst en vormvaste dichtkunst; in enkele opzichten is hij net als veel Tachtigers indertijd op zoek naar een totaalkunst.

Susanne Winkler, sopraan, en Daan van de Velde, pianist, brengen tijdens het programma prachtige, maar nauwelijks meer uitgevoerde liederen op gedichten van de Tachtigers, die door enigzins vergeten geraakte Nederlandse componisten als Diepenbrock, Dresden, Tusschenbroek en anderen zijn getoonzet. Tijdens deze korte voorstelling maakt u zo op allerlei manieren kennis met de Tachtigers en de weerslag van hun idealen in het nu.

Lees ook:  Verschenen Rondom Couperus 1: Fokel (1898)

Datum, tijd: vrijdag 2 juni 2012
Voorstellingen: 15:30-16:30 uur en 17:00-18:00 uur
Entree: vijf euro
Locatie: KHL Koffiehuis, Oostelijke Handelskade 44, Amsterdam
Reserveren: info@feestderpoezie.nl o.v.v. naam en aantal plaatsen

Deze voorstelling is een samenwerking van Stichting Feest der Poëzie en LiveOost, cultureel festival van Amsterdam-Oost.
Meer informatie over LiveOost: www.liveoost.nl
Meer informatie over Stichting Feest der Poëzie en de Salon der Verzen: www.feestderpoezie.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *