Wagners ‘Rheingold’ op NDR Kultur, rechtstreeks uit Hannover

Het lijkt warempel wel of 2009 het jaar van de Vorabend van Der Ring des Nibelungen van Richard Wagner (1813-1883) is. In maart waarschuwden we u al dat Mezzo met een versie van Das Rheingold voor de dag zou komen, op 1 april meldden we — zonder dollen overigens — dat diezelfde zender binnen een etmaal de complete Ring de ether in zou slingeren, en nog onlangs gaf de initiator en constructeur van deze site zelve te kennen dat er zelfs in ons eigen land, bij de Nationale Reisopera te Enschede, een Rheingold letterlijk voor het voetlicht zou worden gebracht. […]

Het lijkt warempel wel of 2009 het jaar van de Vorabend van Der Ring des Nibelungen van Richard Wagner (1813-1883) is. In maart waarschuwden we u al dat Mezzo met een versie van Das Rheingold voor de dag zou komen, op 1 april meldden we — zonder dollen overigens — dat diezelfde zender binnen een etmaal de complete Ring de ether in zou slingeren, en nog onlangs gaf de initiator en constructeur van deze site zelve te kennen dat er zelfs in ons eigen land, bij de Nationale Reisopera te Enschede, een Rheingold letterlijk voor het voetlicht zou worden gebracht. De internationale vakpers was daarover zeer te spreken — over de kwaliteit van het in Enschede gebodene, niet over de berichtgeving in deze regels.
Op zaterdag 14 november presenteert de Duitse regionale radiozender NDR Kultur vanaf 19:25 uur datzelfde muziekdrama ‘live aus der Staatsoper Hannover’, door het Niedersächsische Staatsorchester Hannover onder leiding van Wolfgang Bozic, vanzelfsprekend met koor en solisten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *