Gabrielle

De film Gabrielle (trailer) van de Franse regisseur Patrice Chéreau, gebaseerd op de novelle The Return (1898) van Joseph Conrad, is bij voorbaat al de moeite van een bioscoopbezoek waard door de titelrol van actrice Isabelle Huppert, die eerder zo’n indruk maakte in het grimmige La pianiste. […]

Isabelle Huppert als GabrielleDe film Gabrielle (trailer) van de Franse regisseur Patrice Chéreau, gebaseerd op de novelle The Return (1898) van Joseph Conrad, is bij voorbaat al de moeite van een bioscoopbezoek waard door de titelrol van actrice Isabelle Huppert, die eerder zo’n indruk maakte in het grimmige La pianiste.
De film speelt zich af rond 1900. Gabrielle is al tien jaar getrouwd is met de rijke, zelfingenomen aristocraat Jean (gespeeld door Pascal Greggory). Hun woning is op donderdag traditioneel het decor voor een fameus salon met figuren uit het Parijse societyleven en Gabrielle als de perfecte gastvrouw. Tot een brief hun relatie en vooral Jean aan het wankelen brengt. Voor het eerst in zijn leven wordt hij gedwongen om écht met haar te praten. Over zijn gevoelens, zijn lusten, haar verlangens, haar overspel.
Vanaf 16 maart te zien in de Nederlandse bioscopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *