(Decadente) aanwinsten (5)

Op de zonnige zondagmiddag op de lokale boekenmarkt zowaar eens een paar leuke boekkies gekocht. Niks ouds of zeldzaams, maar voor 14 euro een leuk stapeltje leesvoer.

-Aristide von Bienefeldt, Bekentenissen van een stamhouder (2002). Dit lijkt me een neo-decadente roman van een interessante auteur .
-Richard Ellmann, Oscar Wilde. De welbekende biografie in pocketvorm, maar aangezien ik wat met Wilde bezig ben, heb ik hem maar aangeschaft om wat in te bladeren en mijn kennis wat te verversen.
Jules Barbey d’Aurevilly, Een goddeloze maaltijd (1971). Een Nederlandse vertaling van een van de zes verhalen uit Les Diaboliques (1874) die we uiteraard in een veel mooiere halflederen, Franse uitgave in de kast hebben staan, maar deze had ik nog nooit gezien; zo kan ik het rustig eens in de moedertaal herlezen.
-Adriaan Venema, Homosexualiteit in de Nederlandse literatuur (1972). Het zou wel heel ouderwets te zijn om dit onderwerp ‘decadent’ te noemen. Dat doe ik dan ook niet, maar wonderlijk genoeg had ik dit boekje nog niet gelezen. Voor 2 euro doe ik dat natuurlijk graag.

Lees ook:  Bonne nuit, mon amant! bonne nuit, mon frère! — Louis Couperus en de incestueuze zonde

En niet op de boekenmarkt, maar vorige week gewoon bij een antiquariaat:
-Jan Hofker, Gedachten en Verveeldingen (1906). Een welbekend, maar waarschijnlijk te weinig gelezen boekje (dat ik in ingenaaide versie kocht) van een auteur op wie ik spoedig eens nader in zal gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *