Henri van Booven Oproep

Een schaamteloos ‘Eigen Belangbericht’. Reeds sinds een jaar of twee houd ik mij intensief bezig met Couperus-biograaf Henri van Booven (1877-1964). Een zeer boeiende figuur die in zijn lange leven van alles gezien en meegemaakt heeft en vele grootheden uit zijn tijd goed gekend heeft: Van Deyssel, Gorter, De Nerée tot Babberich, Van de Woestijne, de Couperussen, Cyriel Buysse, Van Eeden, Marsman, de Roland Holsten, etcetera. In mijn ooit te verschijnen biografie en enkele geplande voorpublicaties zult u hier alles over kunnen lezen.
Nu heb ik al immens veel materiaal tot mijn beschikking, maar je weet nooit wat er nog op zolders ligt. Met name ben ik vanzelfsprekend op zoek naar de brieven die Couperus aan Van Booven heeft geschreven (ja, dat zijn er meer geweest dan dat ene briefkaartje van Eekhof), maar alle handschriftelijk en fotomateriaal, opdrachtexemplaren, etcetera heeft mijn grootste interesse. Heeft uw tante nog wat op zolder liggen of u zelf achter gesloten verzamelaarsdeuren, dan graag bericht op sjbink@hotmail.com. Dank u bij voorbaat.

3 gedachten aan “Henri van Booven Oproep”

 1. Beste Sander,
  Ik heb nogal wat over Van Booven gelezen i.v.m. het Couperus-Cahier dat ik over het eerste Genootschap Louis Couperus heb geschreven. Kan je misschien verder helpen.
  Hartelijke groet, Karin

 2. Beste Karin,

  Betrof dat ook ongepubliceerd handschriftelijk materiaal dat zich buiten de bekende locaties (= L.M.) bevindt? Want daar is het mij om te doen, hoewel van dit soort materiaal al nogal veel heb.
  Met dank en vriendelijke groetjes
  Sander

 3. Beste Sander,

  Voor zover ik weet, heb ik destijds alleen gebruik gemaakt van bestaande publicaties en materiaal van het Letterkundig Museum. Veel succes met je project. Mocht ik nog iets tegenkomen, hoor je van me.

  Vriendelijke goet, Kain

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *