Last Night of BBC Proms 2009

Op zaterdag 12 september wordt alweer het laatste concert in de reeks BBC Proms 2009 gegeven, traditiegetrouw in de Royal Albert Hall van Londen. En inmiddels eveneens uitgegroeid tot een traditie is de uitzending van dat concert, rechtstreeks via BBC Television. Het eerste gedeelte zal door BBC Two, het gedeelte na de pauze door BBC One, worden uitgezonden. […]

Op zaterdag 12 september wordt alweer het laatste concert in de reeks BBC Proms 2009 gegeven, traditiegetrouw in de Royal Albert Hall van Londen. En inmiddels eveneens uitgegroeid tot een traditie is de uitzending van dat concert, rechtstreeks via BBC Television. Het eerste gedeelte zal door BBC Two — tussen 20:30 en 22:05 uur —, het tweede gedeelte — tusssen 22:05 en 23:40 uur — door BBC One, worden uitgezonden.
Die gehele avond zal worden gepresenteerd door de wel zeer onuitstaanbare, vleesgeworden ijdeltuiterigheid annex glunderkoning genaamd Clive Anderson.
Helemaal aan het slot zult u weer de min of meer gezongen wens kunnen horen dat ene god een queen moge zeven, voorafgegaan door Parry’s Jerusalem. Over die compositie en de maker ervan is op dit culturele fin de siècle weblog een uitgebreid artikel opgenomen op 7 september 2006, toen deze, somtijds tot tranen emotionerende, site nog in de kleutertijd verkeerde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *