Offenbachs ‘Contes’ op Mezzo

Zondag 7 juni presenteert Mezzo-televisie een uitvoering van de opera Les contes d’Hoffmann uit 1880 van Jacques Offenbach (1819-1880). Die dag staat deze tv-uitzending gepland voor het tijdsbestek van 17:00 uur tot 20:00 uur. Regisseur is Philippe Beziat. […]

Zondag 7 juni presenteert Mezzo-televisie een uitvoering van de opera Les contes d’Hoffmann uit 1880 van Jacques Offenbach (1819-1880). Die dag staat deze tv-uitzending gepland voor het tijdsbestek van 17:00 uur tot 20:00 uur. Regisseur is Philippe Beziat.
Hoewel op de website van Mezzo voir le détail kan worden aangeklikt en die functie tegenwoordig doorgaans goed functioneert — in tegenstelling tot in voorgaande jaren, toen er bijna nimmer iets naders te voorschijn kon worden getoverd —, is het enige dat we u nog meer over die versie kunnen vertellen, dat deze op maandag 22 juni, ’s ochtends vanaf 10:00 uur zal worden herhaald.
Meer over dit muziekdrama is te vinden in een artikel dat we op 6 november 2007 op deze site hebben geplaatst naar aanleiding van de toenmalige tournee van De Nationale Reisopera met een grootse uitvoering, die de parodistische elementen in het muziektheater zoals Offenbach dat voorstond, briljant voor het voetlicht heeft gebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *