Offenbachs ‘Les contes d’Hoffman op BBC R3

In het bekende radioprogramma Opera on 3 van de Britse radiozender BBC Radio 3 voorlopig geen rechtstreekse uitzendingen vanuit de Metropolitan Opera in New York of van een operahuis van eigen Britse bodem, maar opnamen uit eigen archief en eventueel van elders.
Op zaterdag 16 mei wordt in dat programma, vanaf 19:00 uur, het muziekdrama Les contes d’Hoffmann uit 1881 van Jacques Offenbach (1819-1880) voorgesteld met onder meer de voor de rest van dit hele jaar, althans direct op de planken, opnieuw zwijgende tenor Rolando Villazón, die, net als enkele jaren geleden, een stemcrisis heeft, die — het ligt voor de hand — niet alleen tot zijn zanginstrument beperkt blijft. […]

In het bekende radioprogramma Opera on 3 van de Britse radiozender BBC Radio 3 voorlopig geen rechtstreekse uitzendingen vanuit de Metropolitan Opera in  New York of van een operahuis van eigen Britse bodem, maar opnamen uit eigen archief en eventueel van elders.
Op zaterdag 16 mei wordt in dat programma, vanaf 19:00 uur, het muziekdrama Les contes d’Hoffmann uit 1881 van Jacques Offenbach (1819-1880) voorgesteld met onder meer de voor de rest van dit hele jaar, althans direct op de planken, opnieuw zwijgende tenor Rolando Villazón,  die, net als enkele jaren geleden, een stemcrisis heeft, die — het ligt voor de hand — niet alleen tot zijn zanginstrument beperkt blijft.
Over die internationaal vermaarde, en deels aanbeden,  Rolando Villazón  is recentelijk een boek verschenen, geschreven door  collega-muziekcriticus Manuel Brug van het Duitse dagblad Die Welt. Meer daarover kunt u lezen op de enigszins aan dit weblg verwante site Tempel der Toonkunst in een bijdrage van zaterdag 9 mei.
Over de opera Les contes d’Hoffmann is meer dan eens in deze elektronische krant gepubliceerd. Een uitgebreid artikel is op 8 november 2007 verschenen. Daarin kunt u alle relevante gegevens vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *