Te koop: woonhuis van Louis Couperus

Het huis waar Eline Vere werd geboren staat te koop. De nieuwe eigenaar zal bijna drie miljoen euro moeten neertellen voor het statige pand. Lees meer op de website van het Louis Couperus Genootschap.

5 gedachten aan “Te koop: woonhuis van Louis Couperus”

  1. Hartelijk dank! Fout inmiddels verbeterd. Zelfs in tekst kan ik niet met geld omgaan; dat huis zal ik dus waarschijnlijk nooit kunnen kopen…

  2. Oei-oei: niet met geld om kunnen gaan is inderdaad een goede garantie om het Eline-Vere-huis nooit te kunnen kopen. Maar wie weet wordt het een hotel of een B&B en zul je er ooit kunnen slapen. Of kun je het Louis Couperus-genootschap niet zo ver krijgen om ergens dat geld los te krijgen?

  3. Mogen de goden verhoeden dat het huis ooit als hotel wordt ingericht. Dan heb ik liever dat een oude, steenrijke Haagse freule er haar intrek neemt, die alle Couperus-pelgrims met haar paraplu voor de deur wegslaat. Wel hoop ik stiekem dat een koopkrachtige weldoener zich laat verleiden het huis te kopen en het als literaire bedevaartsoord openstelt voor het publiek.

  4. L.S.
    Dagelijks worden wij geconfronteerd met het feit dat wij in Nederland absoluut geen gevoel hebben voor cultuurhistorie. Het zomaar verkopen van het huis van Louis Couperus is meer dan ergerlijk.
    Dat een welvarend land als Nederland geen geld over heeft voor het behoud van een cultuurhistorisch monument is bedroevend. Het gemeente bestuur van Den Haag moet er zich nog maar eens over buigen, dit kan niet zo.

    Govert van Stigt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *