Verfilming Buddenbrooks in première

Op eerste kerstdag ging in Duitsland de film Buddenbrooks in première, naar de gelijknamige roman uit 1901 van Thomas Mann. Regisseur Heinrich Breloer, die eerder tekende voor het bezienswaardige, biografische docudrama Die Manns – Ein Jahrhundertroman, kon beschikken over de beste Duitse acteurs en een voor Europese begrippen megabudget van ruim zestien miljoen euro. […]

Op eerste kerstdag ging in Duitsland de film Buddenbrooks in première, naar de gelijknamige roman uit 1901 van Thomas Mann. Regisseur Heinrich Breloer, die eerder tekende voor het bezienswaardige, biografische docudrama Die Manns – Ein Jahrhundertroman, kon beschikken over de beste Duitse acteurs en een voor Europese begrippen megabudget van ruim zestien miljoen euro.

Ondanks de rijke aankleding en overweldigende decors ontving de film nogal zuinige kritieken in Duitsland. De actrice Jessica Schwarz, die de rol van Tony Buddenbrook voor haar rekening nam, baarde nogal opzien door in een Duitse televisiegids onomwonden afstand te nemen van de film: ‘Das Endresultat hat mich, ehrlich gesagt, sehr enttäuscht. Das hochkarätige Ensemble wurde nicht gut geführt, obwohl Heinrich Breloer an sich viel Erfahrung in diesem Bereich hat. Ich glaube, einige andere Schauspielerkollegen denken auch so, auch wenn sie es nicht öffentlich kundtun.’ (bron)

Lees ook:  Visconti's film De dood in Venetië op 15 december via België 2

De productie, waarin ook rollen zijn weggelegd voor de Nederlandse acteurs Krijn ter Braak en Fedja van Huêt, zal pas vanaf 3 september 2009 in ons land te zien zijn.

Trailer:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *