Wandelen met Jacobus van Looy in Haarlem en omstreken

Jacobus van Looy. Tekening door Jan Pieter Veth, 1896Wandelen langs literair-historische plekken — het is meestal even ontluisterend als onweerstaanbaar. Als de verbeelding al een beetje opgewassen is tegen de realiteit, dan is het de slopershamer wel die beide — schijn en wezen — inmiddels onverbiddelijk tot de grauwe orde heeft geroepen. Maar wie nog durft kan weer eens een poging wagen.
Auteur en boekverzamelaar George Slieker troont in zijn boek Van Heiligland tot Hout de lezer mee op een wandeling door Haarlem, langs plaatsen die een rol speelden in het leven en de boeken van Jacobus van Looy (1855 – 1930).
De auteur, opgeleid als beeldend kunstenaar, ontdekte tijdens zijn studiereis door Italië, Spanje en Marokko zijn schrijftalent. Het bekendst werd Van Looy door zijn autobiografische reeks Jaapje (1917), Jaap (1923) en Jacob (1930), waarin hij zijn jeugd in het Haarlemse Burgerweeshuis en zijn jaren als handwerksman uitbeeldde.

Lees ook:  Op het breukvlak van twee eeuwen

Van Heiligland tot Hout. Wandelen met Jacobus van Looy in Haarlem en Omstreken is een uitgave van Leesmijnboek.nl en daar te bestellen voor een bedrag van 13,50 euro, exclusief verzendkosten.

Eén gedachte over “Wandelen met Jacobus van Looy in Haarlem en omstreken”

  1. Tot mijn verrassing zag ik op uw site de vermelding van mijn boekje ‘Van Heiligland tot Hout’, over Jacobus van Looy. Met ‘De auteur …’ bedoeld u natuurlijk Van Looy en misschien is het duidelijke om dit ook zo te vemelden om verwarring met ondergetekende te voorkomen.
    Ik ben nl. niet opgeleid als beeldend kunstenaar en heb ook geen studiereis door genoemde landen gemaakt.

    Vriendelijke groet en succes met de site,

    |George Slieker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *