(Decadente) aanwinsten (6)

Die zijn gezien de betrekkelijk schaarse hoeveelheid tijd die me heden ter beschikking staat toch wel bijzonder aardig en het delen en aanraden waard.
-Frederik van Eeden, Van de koele meren des doods (1900). Een mooie eerste druk in bruin linnen (iets latere band) die niet uit elkaar lijkt te zullen vallen als ik deze klassieker binnenkort na jaren weer eens zal herlezen.

Die zijn gezien de betrekkelijk schaarse hoeveelheid tijd die me heden ter beschikking staat toch wel bijzonder aardig en het delen en aanraden waard.
-Frederik van Eeden, Van de koele meren des doods (1900). Een mooie eerste druk in bruin linnen (iets latere band) die niet uit elkaar lijkt te zullen vallen als ik deze klassieker binnenkort na jaren weer eens zal herlezen.
-Cyriel Buysse, Verzameld Werk. De delen 1-4 van dit ik meen uit zeven delen bestaande geheel. Ik ben hier erg blij mee. Het kostte me slechts 50 euro — een koopje! — en ik heb hiermee zo goed als alles in huis van Buysse. Weliswaar is het lichtelijk herspeld, maar ik heb nu bijvoorbeeld eindelijk Het recht van de sterkste (1893) kunnen lezen in een prettige uitgave. Zojuist heb ik me gestort op Tantes (1924): ook meesterlijk. Graag krijg ik de ontbrekende delen van een trouwe lezer te koop of ten geschenke aangeboden. Dank u.
-Huysmans, Uit de diepte. Là-Bas herlees ik om de paar jaar, maar nu kan ik het de volgende keer eens in het Nederlands doen. Redelijk moeilijk te vinden boek, dus ik kon het sowieso niet laten liggen.
-D’Annunzio, Le vergini delle roce. Een zestiende druk uit 1909, maar prachtig in halfleder gebonden en zo goed als nieuw, voor slechts 8 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *