Die man wenste nooit te zijn getrouwd

Een boek vinden dat op internetsites voor ongeveer honderd euro wordt aangeboden, maar dat je meekrijgt voor vijftig cent omdat het enigszins beschadigd is, mag best een aardige meevaller worden genoemd. […]

Medio oktober vond ik tussen de, toen sedert enige tijd nauwelijks meer aangevulde opruimingsboeken van het inmiddels vaker op deze website genoemde antiquariaat in de noordelijkste hoofdstad van dit, ons land, een relatief zeldzame, doch beschadigde, uitgave uit 1888 van het oblong-boek The Man who wishes He had not Married, dat bij verschijnen één shilling kostte en inmiddels, zij het in relatief gave staat, zo’n honderd euro moet opbrengen. Inclusief de op de dunne buitenzijde van middengrijs papier afgedrukte cartoon zijn er binnenin nog twaalf op hetzelfde formaat, maar op veel dikker — naar schatting 240 grams — crèmekleurig papier evenzo voortreffelijk getekende afbeeldingen van Fred Pegram, die in 1870 werd geboren te Londen en aldaar is overleden in 1937.
Het formaat van het boek bedraagt 29,2 x 24,4 cm. Alle tekeningen zijn oranjerood omkaderd. Aan de linker rand bevinden zich drie kleine ronde openingen met een metalen ‘beslag’ in de vorm van oogjes, waardoor een koordje dient te worden getrokken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *