Nogmaals Ravel voor kinderen — maandag omstreeks middernacht

Hans Graf (Houston Symphony)Te veel voor niets, te weinig voor alles
Op maandagavond, tussen 23:40 uur en de nacht op dinsdag om 00:30 uur zendt de NPS via Nederland 2 een concert uit door het Radio Filharmonisch Orkest, Capella Amsterdam, met solistische medewerking van de vocale solisten. Het geheel staat onder leiding van de Oostenrijkse dirigent Hans Graf. Uitgevoerd wordt Ravels compositie L’enfant et les sortilèges, naar Colette. Deze opname zal niet door veel kinderen (kunnen) worden bekeken op het tijdstip van uitzending, maar daarvoor bestaan heden ten dage legio andere mogelijkheden.
Deze film werd eerder uitgezonden in 2004, staat in de VPRO Gids te lezen. Toch is dat twijfelachtig als je bedenkt dat een uitvoering in juist deze samenstelling als Zaterdag Matinee (ook)  op 7 april 2007 in het Amsterdamse Concertgebouw werd gegeven. De namen van de vocale solisten vindt u opgesomd als u het stukje tekst bekijkt dat zich onder dit woord bevindt. Joost Honselaar tekent voor de filmregie.
Bijzonderheden over de compositie en de daarbij behorende achtergronden kunt u vinden in ons ruime en goed geïllustreerde artikel van zaterdag 27 april 2007.
____
Foto: Hans Graf (Houston Symphony).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *