Veiling Bubb Kuyper

Op de aanstaande veiling van Bubb Kuyper wordt een aantal zeer aardige letterkundige handschriften van rond 1900 aangeboden. Ze lijken voornamelijk afkomstig te zijn uit de nalatenschappen van Victor van Vriesland en Johan de Meester, nalatenschappen waarvan ik dacht dat ze al jaren geleden geveild en onder dak gebracht waren, maar zoveel weet ik daar ook weer niet van. […]

Op de aanstaande veiling van Bubb Kuyper wordt een aantal zeer aardige letterkundige handschriften van rond 1900 aangeboden. Ze lijken voornamelijk afkomstig te zijn uit de nalatenschappen van Victor van Vriesland en Johan de Meester, nalatenschappen waarvan ik dacht dat ze al jaren geleden geveild en onder dak gebracht waren, maar zoveel weet ik daar ook weer niet van. De volgende items zou ik graag aan mijn decadente doch laaggebudgetteerde muurtje hangen:

-Henri Borel aan Leo Simons, Hein Boeken, Frans Mijnssen en Henri van Booven (wilt u zo vriendelijk zijn op deze laatste niet te overbieden of, indien men dat wel doet, mij kopieën te verschaffen. Dank u).
-Cyriel Buysse aan Johan de Meester, 18 november 1925.
-Louis Couperus (!!!!) aan Victor van Vriesland, 1 oktober 1918. Een mij niet direct bekend voorkomend briefje. Zou het dolgraag willen hebben, maar het wordt ingezet op 4-500 euro, en zal wel op 1000 euro uitkomen. Ook wordt het bekende bedankkaartje aangeboden en een gesigneerde De Ode.
-Lodewijk van Deyssel aan J. van Laar, 13 juli 1892.
-Frederik van Eeden aan J. van Laar, 19 oktober 1888.
-Marcellus Emants aan aan Johan de Meester, 21 november 1904.
-Jacob Israël de Haan aan Van Vriesland, 16 december 1912.
-Karel van de Woestijne aan Johan de Meester, 31 maart 1927.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *