Decadente aanwinsten (3)

Die zijn deze maal vrij schraal of in ieder geval bescheiden. Je kan niet altijd geluk hebben. Vandaag in Amsterdam op de zogenaamde grootste boekenmarkt ter wereld heb ik het maar niet eens geprobeerd, maar eerder deze week haalden we een tweetal boekjes binnen:
Rachilde, Mijnheer Venus (Furie, 1988). Deze decadente gender-bending klassieker uit 1884 had ik uiteraard al lang staan en gelezen in een mooie Franse uitgave, maar zoiets koop je altijd als je het tegenkomt. Ben direct begonnen met het herlezen en ik moet zeggen dat ik wederom gefascineerd ben. Een erg bijzonder boek. Aanrader.
J.K. Huysmans, De Bièvre (Reflex, 1983). Nederlandse vertaling van Huysmans’ schets/novelle over deze rivier, die hier te lande eerder (heel lang geleden, in 1886) in de eerste jaargang van De Nieuwe Gids verscheen. Ik las het net in de bus, maar voor een scherper, boeiender verslag zal ik het spoedig eens herlezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *